Skoč na obsah Skoč na menu
nová stránka

R.Matoška o 12. etape (21.miesto)

R.Matoška o 12. etape (21.miesto)

Vo výsledkoch  12. etapy došlo po dojazde všetkých 83 zostávajúcich jazdcov súťaže motocyklov k úpravám.  Radek Matoška poskočil na 21. miesto a v priebežnom poradí je pred záverečnou etapou na 34. mieste.
Radek k dnešnej etape: „ Tak som to prešiel zase až do cieľa. Ale to dnes namotali, rýchlostka 550 km, to bolo fakt dlhé! Pre istotu dali po štarte tak 100km mäkký piesok.........

15.01.2011 čítaj viac

12. etapa Dakar: Matoška v cieli na 23. mieste

12. etapa Dakar: Matoška v cieli na 23. mieste

Dnes 14.01.2011 účastníci rely Dakar 2011 absolvovali predposlednú, 12-tú etapu na trase San Juan -Cordoba. V súťaži motocyklov zvíťazil opäť Coma, pred Despresom, ktorý došiel za víťazom len s 37 s stratou. Na treťom mieste je dnes Rodrigues (+00:07:21).
Náš Radek Matoška skončil na 23. mieste so stratou 01:07:52 na víťazného Comu. V priebežnom poradí je zatiaľ Radek, pred zajtrajšou záverečnou etapu rely na 35. mieste...

14.01.2011 čítaj viac

Dakar 2011: 11.etapa - Matoška na 25.mieste

Dakar  2011:  11.etapa - Matoška na 25.mieste

V dnešnej už 11.etape rely Dakar  sa poradie v čele súťaže motocyklov zmenilo len veľmi málo. Zvíťazil Despres pred Comom a tretím Lopez Contardom. Náš posledný zástupca Radek Matoška došiel dom cieľa v San Juane na 25.mieste  so stratou  +45´36´´ na víťaza. V priebežnom poradí  Radek Matoška postúpil na 39.miesto. Ako videl dnešok Radek - čítajte ďalej....

13.01.2011 čítaj viac

Ivan Jakeš - zadretá motorka, končím !

Ivan Jakeš - zadretá  motorka, končím !

Do neskorých nočných hodín sme čakali, či sa vo výsledkoch 10.etapa rely Dakar 2011 objaví meno slovenského jazdca Ivana Jakeša. Nakoľko Ivan nefiguroval vo výsledkoch ani dnes ráno, spojili sme sa s ním telefonicky:
Mal som medzi CP1 a CP2 pád pri ktorom som dosť poškodil svoju Yamahu, ale spolu s mechanikmi KM racing tímu sa nám to podarilo dať ako tak do kopy. Snažil som sa pokračovať i s rozbitých roadbook-om, avšak v jednom momente motorka zhasla a viac sa nepohla, skončila v púšti zadretá. Síce som mal...

13.01.2011 čítaj viac

Radek je v cieli 28-mi, Ivan mal pád - ČAKÁME !

Radek je v cieli 28-mi, Ivan mal pád - ČAKÁME !

V dnešnej desiatej etape rely Dakar 2011, ktorá viedla cez Andy a biele duny Fambaly zvíťazil Coma, na druhom mieste došiel Despres a na treťom Faria. Z našich jazdcov je vo výsledkoch len Radek Matoška na 28.mieste. V priebežnom poradí po dnešnej etape figuruje R.Matoška zatiaľ na 41.mieste.

12.01.2011 čítaj viac

Štefan Svitko po nešťastnej 8.etape rely Dakar 2011

Štefan Svitko po nešťastnej 8.etape rely Dakar 2011

"Moja posledná etapa mala 320km. Posledných 30km som počul,že  motor ma veľmi zlý hlas a vedel som, že niečo nie je v poriadku,ale v kútiku duše som dúfal, že ma to dovezie do konca etapy. Na 320km sa motor úplne zastavil, tak som sa dal kvôli bezpečnosti mimo trať a skúšal som zistiť kde je problém. Až keď som dal dole kryt zo zapaľovania, tak som zistil že to bude ojnica. V tej sekunde sa Dakar pre mňa skončil a ja som v sekunde nemal chuť ani žiť. Bolo mi strašne a vedel som,že niet pomoci. Sen o dobrom výsledku sa náhle rozplynul a mne ostali iba oči pre plač. Dakar je krásny a nevyspytateľný a dejú sa aj takéto veci. Je to šport a radosť vystrieda smútok a naopak. Chcem poďakovať všetkým ľudom, ktorí verili v môj dobrý výsledok, mojim mechanikom Ferovi a Tomovi Hostinským,mojej rodine ktorá má v tom podporuje na čele s priateľkou Katkou a  samozrejme našim sponzorom, bez ktorých by sme tu dnes neboli. Som rád, že sme mohli ukázať celému svetu kde je Slovensko. ĎAKUJEM VÁM…"
« zdroj: www.stefansvitko.sk »

11.01.2011 čítaj viac

9.etapa rely Dakar 2011

9.etapa rely Dakar 2011

Po včerajšom smutnom dni, kedy musel pre technickú poruchu svojho motocykla KTM rely Dakar 2011 opustiť Štefan Svitko ( po 7.etapách bol na vynikajúcom 7.mieste) sme s očakávaním sledovali priebeh dnešnej deviatej etapy.  V tzv. púštnej slučke v dunách Atacami v okolí mesta Copiapó, za prekvapivo zvíťazil Johan Street z USA, pred Belgičanom Fransom Verhoevenom a tretím Davidom Casteuom z Francúzska.
Náš Ivan Jakeš došiel dnes na 15.mieste so stratou 9´40´´ na víťaza. Radek Matoška skončil na 27.mieste ( +18´38´´).

11.01.2011 čítaj viac

Smutná správa z rely Dakar - Š.Svitko v súťaži končí !

Smutná správa z rely Dakar - Š.Svitko v súťaži končí !

Slovenskému jazdcovi Hant Logomotion Slovakia tímu Štefanovi Svitkovi sa nepodarilo odstrániť poruchu zapaľovania na svojom motocykli KTM a bohužiaľ do cieľa dnešnej 8.etapy nedošiel. Svoje úspešné účinkovanie na tohtoročnej rely Dakar musí bohužiaľ predčasne ukončiť. Štefanovi sa tak ako minulý rok, tak i v tomto ročníku do dnes veľmi darilo. V každej absolvovanej etape útočil na popredné miesta a je veľká škoda, že uvedené technická porucha mu zabránila pokračovať v tak dobre rozbehnutej súťaži. Bohužiaľ taký krutý vie byť Dakar.

10.01.2011 čítaj viac

8.etapa rely Dakar 2010

8.etapa rely Dakar 2010

Svitko od 8WP chýba vo výsledkoch , Ivan Jakeš v cieli 16-ty, Radek Matoška dnes na 33.mieste !

10.01.2011 čítaj viac

7.etapa - úspešný štart našich do druhej polovice rely Dakar 2011

7.etapa - úspešný štart našich do druhej polovice rely Dakar 2011

V cieli dnešnej náročnej 839 km dlhej etapy sme sa mohli opäť radovať. Štefan Svitko skončil opäť v prvej desiatke na 6.mieste, Ivan Jakeš došiel na 14. a Radek Matoška na 33.mieste. Dnes si prvenstvo zapísal Lopez Contardo, pred druhým Despresom a tretím Comom.

09.01.2011 čítaj viac

Svitko a Jakeš dnes v prvej desiatke!

Svitko a Jakeš dnes v prvej desiatke!

Po vynikajúcom dnešnom výkone skončil Štefan Svitko  na vynikajúcom 5. mieste so stratou  +08:07 na víťaza Rubena Fariu. Ivan Jakeš došiel na 7. mieste  + 09:32 za víťazom, za ktorým skončil na druhom mieste Helder Rodrigues (+00:50 a tretí došiel Cyril Despres (+03:54).  Výborne sa dnes darilo i tretiemu z našich jazdcov Radekovi Matoškovi, ktorý dnes skončil na 32. mieste (+01:12:54).

07.01.2011 čítaj viac

Štvrtok 5.1.2011 - úspešná etapa slovenského tria

Štvrtok 5.1.2011 - úspešná etapa slovenského tria

Zo slovenských jazdcov dnes obsadil Ivan Jakeš vynikajúce 12. miesto (+19:14) a tesne za ním na 13. mieste došiel do cieľa Štefan Svitko (+21:10). Radek Matoška nakoniec vo výsledkoch figuruje na 49. mieste (+01:30:48), čím sa v priebežnom poradí posunul už na 76. miesto. Štefan Svitko v priebežnom poradí postúpil na 12. miesto a Ivan Jakeš si dnešným vynikajúcim výsledkom vyslúžil 17. miesto v priebežnom poradí.

06.01.2011 čítaj viac

Dakar sa dnes presunul do Čile

Dakar sa dnes presunul do Čile

Dnešná etapa rely Dakar 2011 s celkovou dĺžkou 761 km previedla  aktérov súťaže z Argentíny do Čile. Trasa etapy viedla do Ánd, kde v priesmyku Paso de Jama dosiahla výšky 4800 m. Z dôvodu dlhého presunu počas etapy (554km) museli jazdci dnes vstávať skoro ráno. Meraných 207 km sa dnes išlo vo výške cca 3300 m.

05.01.2011 čítaj viac

3.etapa - Štefan Svitko v cieli 15-ty

3.etapa - Štefan Svitko v cieli 15-ty

V štartovom poli si dnes vynikajúco počínala i trojica našich jazdcov.  Štefan Svitko došiel do cieľa na vynikajúcom 15.mieste (+16:16). Po dnešku Štefan figuruje na 16. priečke v priebežnom poradí, čo je naozaj super. Ivan Jakeš (+34:03) obsadil za dnes 30.miesto, celkom je na peknom dvadsiatom piatom mieste. Radek Matoška sa posúva postupne pomedzi jednotlivých pretekárov dopredu. Dnešné časy mu stačili na 67. Miesto (+1:19:10 za Comom).

05.01.2011 čítaj viac

R.Matoška po druhej etape rely Dakar 2011

R.Matoška po druhej etape rely Dakar 2011

" Vetvička mi trocha porezala peru. Inak, už sa mi išlo dnes lepšie, len uberám, aby som sa čo najlepšie naučil navigáciu. Teraz sa idem poumývať a neviem či si to nemám ísť nechať vydezinfikovať a zašiť do usporiadateľskej sanitky, alebo si to spravím sám a zalepím páskou od žienky Zuzky namiesto šitia."

04.01.2011 čítaj viac

II.etapa: Córdoba-San Miguel de Tucumán

II.etapa: Córdoba-San Miguel de Tucumán
V pondelok 03.januára 2010 čakala na 170 štartujúcich motocyklistov 2.etapa s celkovou dĺžkou 740 km ( spojovačka 440km, špeciálka 300 km), ktorá viedla cez krovinatú krajinu s množstvom skokov. Do cieľa nakoniec dorazilo 167 motocyklistov opäť na čele s Cyrilom Despresom.

Štefan Svitko dnes došiel na 18.mieste, Ivan Jakeš dnes bez pádov na 23.mieste a polepšil si i Radek Matoška, ktorý dnes skončil na 80.mieste.

03.01.2011 čítaj viac

Dakar 2011 - 1.etapa

Dakar 2011 - 1.etapa

Najviac sa dnes z našich jazdcov darilo Štefanovi Svitkovi ( Hant Logomotion tím), ktorý obsadil 19.miesto.  Svitko na motocykli KTM zaostal za víťazom rýchlostnej skúšky Rubenom Fariom o 9:38 min. Druhý slovenský zástupca Ivan Jakeš ( KM racing tím) skončil po páde na na 32. mieste, so stratou  15 minút na Fariu. Tretí z našich jazdcov Radek Matoška (Hant Logomotion tím)  je po prvom dni po problémoch  s motocyklom na 165.mieste.

02.01.2011 čítaj viac

Rely DAKAR 2011

Rely DAKAR 2011

30.ročník prestížnej  rely Dakar sa v Južnej Amerike uskutoční už tretíkrát v rade.  Po dvoch ročníkoch v Južnej Amerike, Dakar v roku 2011 opäť pokračuje vo svojom skúmaní a objavovaní krás tohto kontinentu. Trasa mieri k severu Argentíny a Čile a následne pokračuje pozdĺž hraníc susedných krajín. Predtým sa toto podujatie vždy konalo v Európe a Afrike, no po problémoch s bezpečnosťou, ktoré vyvrcholili v januári 2008, sa presťahovalo na juhoamerický kontinent.

16.12.2010 čítaj viac

Kniha MOTORISTICKÉ PIEŠŤANY

Kniha MOTORISTICKÉ PIEŠŤANY

Pred nedávnom vyšla nová kniha mapujúca históriu pretekov rýchlostných motocyklov a motoristického športu v Pišťanoch.

06.12.2010 čítaj viac

FIM predstavuje vydanie knihy TRIAL 2010 !

FIM predstavuje vydanie knihy TRIAL 2010 !

V nadväznosti na úspech prvej publikácie, FIM v týchto dňoch predstavuje  druhé vydanie hodnotenia sezóny disciplíny Trial - TRIAL 2010. Kniha bola opäť navrhnutá spoločnosťou G2F Media. Táto limitovaná edícia predstavuje prehľad celej uplynulej sezóny, zahŕňa prehľad všetkých podujatí Majstrovstiev sveta  SPEA FIM Indoor Trial 2010, Majstrovstiev sveta  SPEA FIM Trial 2010, Trialu národov 2010 a teraz zahŕňa i prehľad Majstrovstiev sveta 2010 FIM Trialu žien, počas ktorých Laia Sanz obhájila svoj historický desiaty titul.

26.11.2010 čítaj viac

© 2025 Slovenská motocyklová federácia | smf@smf.sk | podmienky používania | rss export
Práva na všetky použité materiály sú vyhradené. | tvorba web stránok