Skoč na obsah Skoč na menu
nová stránka

V poslednej chvíli: Svitko je už po operácii

PDF  poslať odkaz na túto stránku emailom  vytlačiť 

V poslednej chvíli: Svitko je už po operácii

Štefan Svitko (29) na nedávno skončenom Rely Dakar obsadil skvelé piate miesto. Preteky dokončil aj napriek tomu, že sa počas desiatej etapy pretekov v Južnej Amerike zranil. V stredu mu v trnavskej nemocnici museli dokaličené rameno operovať.

"Rameno bolo vo veľmi zlom stave. Poškodený bol celý závesný aparát,“ uviedol prednosta Traumatologicko – ortopedickej kliniky trnavskej Fakultnej nemocnici MUDr. Ján Kuchta. ,,Ak by Štefan nepodstúpil chirurgický zákrok, nemohol by ďalej športovať,“ pokračoval Kuchta, ktorý operoval slovenského motocyklistu.

,,Zákrok trval dve a pol hodinky. Bola to náročná operácia, ale všetko je v poriadku,“ prezradil.

,,Štefanove výsledky som počas Rely Dakar sledoval. A vedel som, že je zranený. Keď som však videl rozsah poškodenia jeho ramena, tak ho veľmi obdivujem, že dokončil súťaž. Musí byť veľmi silná nátura, že dokázal dôjsť do cieľa,“ pokračoval prednosta kliniky.

Ak bude všetko v poriadku, slovenského pretekára by mali vo štvrtok pustiť do domáceho liečenia. ,,O týždeň príde na kontrolu. A potom bude na neho čakať asi trojmesačná rehabilitácia,“ dodal Ján Kuchta.

Autor: Pluska.sk/Tibor Duducz
© 2025 Slovenská motocyklová federácia | smf@smf.sk | podmienky používania | rss export
Práva na všetky použité materiály sú vyhradené. | tvorba web stránok