









SUPPLEMENTARY REGULATIONS

UEM ALPE ADRIA CHAMPIONSHIP 2012 EUROPEAN CHAMPIONSHIP QUALIFICATION EVENT 01. – 02. / 09 / 2012

1. Announcement

On the authorization of SMF, SLOVAKIA RING AGENCY s.r.o., will organize an UEM Alpe-Adria Road Racing Championship at Slovakia ring circuit. This meeting will be held on 01^{st} – 02^{nd} September 2012.

SMF: 39-106/2012 EMN: 10/9 AA: AA-RR-08

2. The Secretariat of the Organizing Committee:

Before 30st August 2012: SLOVAKIA RING AGENCY s.r.o.

Orechová Potôň 800 +421 917 544 227

agencyroom@slovakiaring.sk registration@slovakiaring.sk

Up from 31st August 2012: Slovakia ring Circuit

SLOVAKIA RING AGENCY s.r.o.

Orechová Potôň 800 +421 917 544 227

agencyroom@slovakiaring.sk registration@slovakiaring.sk

The gate of Slovakia ring Circuit will be opened for the participants on Thursday (30th August 2012) from 06:00 p.m.

There is a possibility for test practices on Friday (31th August 2012).

The fee for one test practice of 30 minutes is € 30,-. See enclosed timetable. There is a possibility to rent a box. The cost for renting a box is € 450,- for the whole weekend and must be ordered in written at the address, fax or email to the Organizing Committee. Keys of the boxes are available on Thursday from 06:00 p.m. Deposit for the key and equipment of the box is € 100,-.

Timekeeping will be made by means of transponders AMB Tranx260. Transponders will be allocated at the administrative checks as follows: against riders license (in case of loss or damage of the transponder the rider will pay € 300,-).

3. Circuit

Slovakia ring Circuit is 5,992 km long. All races will be run clockwise. A drawing of the circuit is enclosed.

4. Jurisdiction

The event will be held in accordance with the FIM / AAMU technical rules, UEM / AAMU / SMF RR rules and Sporting Code and these Supplementary regulations. Between changes will be pronounced by official bulletins. By submitting their entry forms all riders oblige themselves to observance of all the rules.

5. Officials

Int. Jury President: Mr. Dean Grbac

Int. Jury members: Representatives of FMNs participating on this event

Head of organization: Mr. Ladislav Šnegoň











UEM ALPE ADRIA CHAMPIONSHIP *Slovakia Ring, 01. - 02. september 2012*

Clerk of the Course: Mr. Tibor Uher
Secretary of the Jury: Mr. Matej Leffler
Secretary of the Meeting: Mr. Ákos Haramia
AA permanent Tech. Steward: Mr. Franz Zehethofer

Technicals Stewards: Juraj Macko, Dušan Navrkal, Miloš Kluc, Lucia Majerníková, Tibor Tonka

Chief timekeeper: Mr. Jaroslav Stancel
Chief Medical Officer: MUDr. Andreas Jusko
Chief of the Track Safety: Mr. Imrich Puha

6. Categories and Classes

125 cc SP

125 cc GP / Moto 3 Supersport (SSP)

Stocksport (Superstock) 600 (SST600) Stocksport (Superstock) 1000 (SST1000)

Superbike (SBK) Czech Open 250-600 cc Czech Open over 600 cc

7. Number of riders allowed

Practice Race 57 40

8. Entries, Entry Fee

Applications for entry must be made on the official forms included with these regulations. The entry form must be completely filled in. Applications must be approved by the rider's FMN (starting permission) and must reach the organizers not later than 15th August 2012 midnight (Closing date).

entries not later than	15 th August 2012	entries after 15 th Aug	entries after 15 th August 2012		
for one AA class	€ 180,-	for one AA class	€ 250,-		
for two AA classes	€ 310,-	for two AA classes	€ 400,-		
for CZ Open class	€ 130,-	for CZ Open class	€ 170,-		

The entry fee is not refundable.

9. Technical inspection

No rider or machine is permitted onto the track unless he/it has passed the technical inspections which will be held according to the following schedule:

Classes	Friday, 31 th August 2012	Saturday, 01 st Sept. 2012
all classes	8:00 am - 07:00 pm	8:00 am - 5:00 pm

10. Practicing

It is strictly forbidden to ride on the course outside the official practice periods. To all riders, all laps will be timed. Each rider must have completed 2 timed laps in order to be admitted to the race. The maximum qualification time for the AA Championship equal to the best time + 20% (no application in classes Czech Open.

After the 2nd qualifying practices, all riders of AA classes must bring all their bikes to the parc-ferme for a technical control.







Slovakia Ring, 01. - 02. september 2012





11. Race

02nd September, 2012 (Sunday)

Classes	Number of laps	Race distance km	Minimum numbers of laps to be classified	2/3 of Race Distance
125 SP	8	47,37	6	5
125 GP	8	47,37	6	5
SSP	10	59,22	7	6
SST 600	10	59,22	7	6
SST 1000	10	59,22	7	6
SBK	11	65,14	8	7
Czech Open 250-600cc	7	41,46	5	4
Czech Open over 600cc	7	41,46	5	4

12. Penalties

The maximum speed in the pit lane is 60 km/h. The speed in the pit lane will be supervised. Exceeding the speed limit will be penalized as follows: Any time € 50,-.

The penalty must be paid at the latest 30 minutes before the start of the resp. class; otherwise the rider will be excluded. For pit lane – speeding during the start procedure and the race, the ride through penalty will be inflicted.

In case of a jump-start the ride through penalty will be inflicted.

13. Prizes

The first three riders in each class will receive a cup.

14. Prize-giving

The prize-giving ceremony will be held after each race at the podium.

15. Protests

All protests must be made in accordance with the requirements of the UEM / SMF Disciplinary and Arbitration Codes and be accompanied by a fee of € 150,-.

16. Fuel

A fuel station is in the circuit paddock. The fuel: Super 99 octane.

17. Insurance

By endorsing the application form for entry the FMN of the rider certifies that the rider is insured in accordance with the UEM requirements.

In conformity with article 110.1 of the Sporting Code, third party insurance in respect of riders covering accidents occurring during the meeting including practices will be responsibility of the organizer.

This insurance includes a guarantee of 10.000.000,- EUR.

The organizer disclaims all responsibility for damage to motorcycle(s), its accessories and components out of an accident, fire or other cases.

18. Medical Treatment

The Medical Centre is situated in the Paddock. The organizer will together with the Medical Service.











19. Protection of Environment

Each rider is responsible for his and his teams waste. Containers for waste must be used following their specification. It is strictly forbidden to leave any waste. Penalties against this will be in accordance with the Sporting Code. The organizer has the possibility to request all costs resulting of behavior against the Environmental Code of the FIM. It is forbidden to start competition bikes between 09:00 pm – 07:00 am.

20. Limitation of Liability

By submitting the entry the riders declare that they accept the requirement of regulations described in Art. 4 of these Supplementary regulations and they will strictly observe them. Modifications, additions and interpretations of these Supplementary regulations are under exclusive competence of the management of the race and the Jury.

Participants (incl., but not only: competitors, riders, mechanics, guests, etc.) take part in event at their own risk. They carry sole civil and criminal legal responsibility for any damages or injury caused by them or the vehicle they are using.

Apart from the requirements of the UEM Sporting Code, participants (incl., but not only: competitors, riders, mechanics, guests etc.) by participating renounce all rights of appeal against the organizer, his representatives or agents by arbitration of before a tribunal or any other manner not foreseen by the UEM Sporting Code for any damages for which they could be liable in consequence of all acts or omissions on the part of organizer, his officials, representatives or agents in the application of these regulations or contributed to or arising out their actions.

The management of the race and/or Jury reserves the right to modify these Supplementary regulations and the timetable of the Event by Bulletins published later.

21. Additional regulations

There may be only teams and Event participant's service vehicles inside the paddock. There must be a car pass visibly placed in each vehicle.

Competitors must clear and leave the boxes by 06:00 pm and paddock by 08:00 pm on Sunday. Competitors and/or all the participants must respect the traffic signs in the paddock and the traffic laws are valid in the entire paddock. Maximum speed in the paddock is 20 km/h.

Free movement of children less than 15 years of age on skates, skateboards, bicycles, motorcycles or minibikes is prohibited. Parents are liable for their children.

Any drilling (or other derogation) in the asphalt is strictly forbidden under penalty in the whole area of circuit. Cleaning of vehicles with fuel or other solvents is prohibited. The ground in the paddock cannot be damaged from oil, fuel or other liquids. All the participants must keep the environment clean and avoid pollution. All waste must be put into the waste-bins; used oil must be put into special tanks.

22. Cancellation of the event

Should circumstances or safety reasons demand it the event could be postponed or canceled. For this the organizer cannot be held responsible.

Enclosures:

- drawing of the circuit
- entry form

Orechová Potôň, 1. August 2012

Clerk of the Course: Tibor Uher

Secretary of the meeting: Ákos Haramia

Approved by SMF: 2. August 2012 No: 36-106/2012 Approved by AAMU: 02nd August 2012 AARR 08/2012g.z.





Slovakia Ring, 01. - 02. september 2012





TIME TABLE
Friday 31.8.2012

			Friday 31.8.2012		
Start	End	Duration	Category	Session	Intermission
9:00	9:30	30min.	all Classes	Paid Practice	
9:30	10:00	30min.	all Classes	Paid Practice	
10:00	10:30	30min.	all Classes	Paid Practice	
10:30	11:00	30min.	all Classes	Paid Practice	
11:00	11:30	30min.	all Classes	Paid Practice	
11:30	12:00	30min.	all Classes	Paid Practice	
12:00	12:30	30min.	all Classes	Paid Practice	
13:30	13:00	30min.	all Classes	Paid Practice	
13:00	14:00	60min.	Lunch Break		
14:00	14:30	30min.	SST600 + SSP / Moto 2	Paid Practice	
14:30	15:00	30min.	SST1000 + SBK	Paid Practice	
15:00	15:30	30min.	125 cc SP + 125 cc GP / Moto 3	Paid Practice	
15:30	16:00	30min.	SST600 + SSP / Moto 2	Paid Practice	
16:00	16:30	30min.	SST1000 + SBK	Paid Practice	
16:30	17:00	30min.	125 cc SP + 125 cc GP / Moto 3	Paid Practice	
17:00	17:30	30min.	SST600 + SSP / Moto 2	Paid Practice	
17:30	18:00	30min.	SST1000 + SBK	Paid Practice	
18:00	18:30	30min.	125 cc SP + 125 cc GP / Moto 3	Paid Practice	
18:30	19:00	30min.	all Classes	Paid Practice	
			Saturday 1.9.2012		
9:00	9:30	30min.	AA 125SP + AA 125GP / Moto3	Qualifying Practice 1	5min.
9:35	10:05	30min.	AA SST600	Qualifying Practice 1	5min.
10:10	10:40	30min.	AA SST1000	Qualifying Practice 1	5min.
10:45	11:15	30min.	AA SSP / Moto2	Qualifying Practice 1	5min.
11:20	11:50	30min.	AA SBK	Qualifying Practice 1	5min.
11:55	12:25	30min.	Czech Open 250-600 cc	Qualifying Practice 1	5min.
12:30	13:00	30min.	Czech Open over 600 cc	Qualifying Practice 1	5min.
13:00	14:00	60min.	Lunch Break		
14:00	14:30	30min.	AA 125SP + AA 125GP / Moto3	Qualifying Practice 2	5min.
14:35	15:05	30min.	AA SST600	Qualifying Practice 2	5min.
15:10	15:40	30min.	AA SST1000	Qualifying Practice 2	5min.
15:45	16:15	30min.	AA SSP / Moto2	Qualifying Practice 2	5min.
16:20	16:50	30min.	AA SBK	Qualifying Practice 2	5min.
16:55	17:25	30min.	Czech Open 250-600 cc	Qualifying Practice 2	5min.
17:30	18:00	30min.	Czech Open over 600 cc	Qualifying Practice 2	5min.







Slovakia Ring, 01. - 02. september 2012





Sunday 2.9.2012

9:00	9:15	15min.	AA 125SP + AA 125GP / Moto3	Warm-up	5min.
9:20	9:35	15min.	AA SST600	Warm-up	5min.
9:40	9:55	15min.	AA SST1000	Warm-up	5min.
10:00	10:15	15min.	AA SSP / Moto2	Warm-up	5min.
10:20	10:35	15min.	AA SBK	Warm-up	5min.
10:40	10:55	15min.	Czech Open 250-600 cc	Warm-up	5min.
11:00	11:15	15min.	Czech Open over 600 cc	Warm-up	
11:15	11:45	30min.	Lunch Break		
11:45	12:25	40min.	AA 125SP + AA 125GP / Moto3	Race 8 Laps	5min.
12:30	13:15	45min.	AA SST600	Race 10 Laps	5min.
13:20	14:05	45min.	AA SST1000	Race 10 Laps	5min.
14:10	14:55	45min.	AA SSP / Moto2	Race 10 Laps	5min.
15:00	15:45	45min.	AA SBK	Race 11 Laps	5min.
15:50	16:25	35min.	Czech Open 250-600 cc	Race 7 Laps	5min.
16:30	17:05	35min.	Czech Open over 600 cc	Race 7 Laps	